Het poolcafé aan de Ganzenmarkt is weer bijna helemaal hersteld en vernieuwd na een brand op 17 april. Eigenaar Hratch (38) zegt dat in de eerste week van september de grote heropening zal plaatsvinden.

In april woedde er een kleine brand, maar was de schade vooral groot door de rook. "Dat is niet te herstellen. Het enige wat je dan kunt doen is de hele zaak leegtrekken", aldus de eigenaar. Er moest zelfs nieuwe isolatie worden aangebracht tussen het café en de tussenwoningen.

Hratch heeft gelijk gebruik gemaakt van de situatie door het interieur van het café te vernieuwen. "Onze corebusiness blijft een sport- en poolcafé, maar we gaan meer richting een grand café dan het bruine café wat we eerder waren. De inrichting wordt heel anders en meer van deze tijd."

Er komen meer televisieschermen in Hart van Utrecht om nog meer sport uit te kunnen zenden. Wel miste de eigenaar een hele sportzomer met klanten. "Daar was maar een lichtpuntje aan, dat Nederland het EK miste. Anders was het helemaal erg geweest."