Het Canadese digitale medium Daily Hive is op bezoek geweest in Utrecht en heeft zich positief verbaasd over de OBS Montessorischool in Oog in Al.

Hier ligt een fietspad op het dak van de school om de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal te bereiken.

De twee journalisten van de Daily Hive Vancouver kwamen op bezoek in Utrecht voor het project 'CyclingAbroad journey' en maakten een fietstour door de stad aan de hand van blogger Mark Wagenbuur.

Ook deden ze het Verkeersexamen, waarbij jaarlijks leerlingen in Nederland worden getest op verkeerskennis en inzicht in verkeerssituaties.

Uniek

Ze waren geïntrigeerd door de bijzondere route over de school die onlangs werd geopend. "The City of Utrecht, recognizing the need for a more convenient crossing to connect Leidsche Rijn to the Oog in Al neighbourhood to the east, therefore proposed something unique – merging the school with the bridge, and creating a very literal multi-use building."

Ze noemen het project uniek, maar een logische en pragmatische oplossing om van A naar B te komen. De schrijvers verwachten dat de omgeving (spelende kinderen) van de fietsroute het begin van de dag positief zal beïnvloeden. "Perhaps they can even wave to their child as the ride up and away – one last smile to take with them through their day."