Het Berlijnplein is het toneel van een nieuw straattheaterfestival op woensdag 17 augustus. Het festival heet STRTFSTVL Berlijnplein. 

Tussen 14.00 en 19.00 uur moet tussen de hijskranen, bouwplannen en ontwikkelingen een evenement plaatsvinden. "Als een verfrissende oase in de nieuwbouwwoestijn van dit opkomende, bijzondere deel van Leidsche Rijn", zegt organisator Mariska Jacobi van STRTFSTVL.

Het festival is een initiatief van Rob Vugs en Mariska Jacobi. Zij hadden een van de vijf winnende ideeën van de pitch die de gemeente Utrecht heeft uitgeschreven om een feest voor het Berlijnplein te bedenken.

Veel lokale ondernemers verzorgen eten en drinken. Zo zijn er ijsjes van Zin in IJs, met het ijs van Roberto Gelato uit Utrecht, is Brouwerij Maximus aanwezig met speciaalbiertjes en zijn er hotdogs van Meat & Kraut.

Optredens

Het festival wordt afgesloten met het STRTDINER. Naast eten zijn er ook optredens van Papiertovenaar Mr Lo, een straatshow van Goma, Duo Diesel, Small Talk en Utrechtse artiesten als Meatball & Van de Camp en Wolkenruiters.

Voor kinderen is er een knutselhoek en een (milieu)circusinstuif waar kinderen de hele middag kunnen koorddansen, jongleren met vuilnis en nog veel meer.