Het verkeer dat over de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht rijdt, zorgt nog steeds voor gevaar. Dat zeggen omwonenden en ondernemers in de straat. We namen een kijkje.

De kruising met de Jan van Scorelstraat is onlangs door de gemeente opgeknapt. Er werd een zebra aangebracht en er mag maar dertig kilometer per uur gereden worden.

Op zaterdag 2 juli werd het kruispunt feestelijk geopend. Doel van de plannen was om de auto 'te gast' te maken en voetgangers en fietsers meer de ruimte te geven. Het nieuwe kruispunt kwam in samenspraak tussen ondernemers en gemeente tot stand.

De ondernemersvereniging Utrecht Puur Oost is blij dat het kruispunt eindelijk is opgeknapt. "We hebben vooraf goed contact met de gemeente gehad en onze wensen kunnen doorgeven", zegt penningmeester Frank Stuifmeel. "Ik denk dat veel auto’s nog te hard rijden omdat ze moeten wennen aan de nieuwe situatie. Niet iedereen is nog op de hoogte."

'Belachelijk hard'

René Tieleman van Tieleman Rijwielzaken zit met zijn zaak op een steenworp afstand van de kruising. Hij vertelt in zijn zaak nog niet helemaal tevreden te zijn met de herinrichting van de Van Ostadelaan. "Het is mooi geworden, maar auto’s rijden echt nog steeds belachelijk hard."

Als grote oorzaak voor het harde rijden van autoverkeer noemt Tieleman onder andere de bewegwijzering. "Het staat wat mij betreft niet goed aangegeven dat hier maar dertig gereden mag worden. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. We hebben bij de ontwikkeling van de plannen al aangegeven hiervoor te vrezen."

"Verder is één zebrapad te weinig. Automobilisten lijken zich op deze manier nog niets aan te trekken van de veranderingen", zegt hij.

Lees meer op DUIC.nl