Een 45-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw vorig jaar. Een 57-jarige medeverdachte is vrijgesproken.

De dader en het slachtoffer hadden afgesproken om uit te gaan. Daarbij was drank en drugs in het spel. De vrouw weet zich niets meer te herinneren na een café in Hilversum.

De volgende dag werd ze wakker zonder te weten wat er die nacht was gebeurd. De man dwong haar toen om seks met hem te hebben. Hij trok haar aan de haren en heeft haar meerdere keren geslagen.

Voor verkrachting is de strafoplegging in vergelijkbare zaken landelijk twee jaar, maar de rechtbank is daar boven gaan zitten, omdat de man eerder is veroordeeld en geen enkel inzicht heeft getoond in zijn handelen. Aan voorwaardelijke gevangenisstraf koppelt de rechtbank meerdere voorwaarden zoals een verplichte behandeling en begeleid wonen.

De 57-jarige man die ook seks heeft gehad met het slachtoffer is vrijgesproken. De rechtbank kan niet vaststellen of de vrouw in staat was om haar wil te bepalen op het moment dat de man seks met haar had.