Het is nu nog stilte voor de storm op de grachten, maar hoe anders zal dit aanstaande zaterdag zijn. Dan nemen rond de zeshonderd mensen, met peddels en rubberboten, de Utrechtse grachten over.

"We zijn er helemaal klaar voor. Het enige waar we nu nog op hopen is mooi weer, maar ook de voorspellingen zien er goed uit", zegt mede-organisator Joost Geurtsen.

De Rubberbootmissie wordt voor de vijfde keer georganiseerd. De Lustrumeditie wordt weer iets anders dan anders. De missie vangt aan bij het Griftpark en eindigt voor het nieuwe terras van de TivoliVredenburg.

Daarmee heeft de Rubberbootmissie een primeur in handen. "Wij zijn het eerste evenement dat door een gedeelte van de nieuwe singel zal varen", zegt Geurtsen.

Route

De route is ook om tactische redenen wat korter dan anders. De route is iets meer dan een kilometer ingekort en heeft als nieuw eindpunt het nieuwe terras van TivoliVredenburg.

"Vorig jaar zagen we dat de matrozen en 'matrozinnen' toch wel erg uitgeput waren na ruim drie kilometer peddelen. Nu hebben de deelnemers bij het eindpunt hopelijk nog genoeg puf om los te gaan op de afterparty in TivoliVredenburg", vertelt Geurtsen.

Vorig jaar had de Rubberbootmissie een record aantal inschrijvingen. Dit jaar lijkt de organisatie zeker het aantal deelnemers van vorige editie te evenenaren. "Het wordt weer een heerlijk, kleurrijk gekkenhuis op de grachten en singels. Ik verheug me ontzettend om iedereen verbroederend in dat water te zien. Dat is ieder jaar weer een fantastisch gezicht."