De oude Pastoe fabriek op Rotsoord is bijna helemaal gerenoveerd. Op 1 september is de vloer van de begane grond gereed en is er ook ruimte voor horeca. Er zal aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar een restaurant en brasserie worden geopend.

De herontwikkeling, beheer en exploitatie is in handen van Kadans. Willem Schellekens, directeur van Kadans Concepts zegt blij te zijn met het grote project: "In 2012 begonnen we met de renovatie. Destijds zat de meubelfabrikant Pastoe er nog in, maar die zijn inmiddels vertrokken naar Houten. Het is een mooi project, vooral ook door de wijk Rotsoord die erg in ontwikkeling is."

Het pand moet een modern kantoorconcept zijn voor bedrijven in de creatieve sector, zoals webdesign, grafisch ontwerp en softwareontwikkeling. "Kubion, True, VUUR en ProCap zijn bijvoorbeeld enkele bedrijven die in het pand zitten", aldus Schellekens. Hij vertelt dat er veel moest gebeuren aan het monumentale pand uit 1893. "Een modern gebouw maken van een meubelfabrikant die er al honderd jaar zat is een behoorlijk kostbaar project."

Niet van deze tijd

Directeur Rudy Stroink van Pastoe zei eerder al tegen DUIC: "Ik weet niet of je wel eens hier binnen bent geweest, maar dan zie je dat 100 jaar organische groei ook zijn beperkingen heeft. Alles is hier opengebroken geweest en weer aan elkaar geplakt. Wat niet heel handig en niet meer van deze tijd is."

Schellekens: "Daarnaast hebben we duurzaam gerenoveerd. Dat betekende een nieuw dak, overal dubbel glas, speciale houtsoorten en soms nieuwe vloeren." Het kantoorconcept heeft een grote gemeenschappelijke ruimte en op de begane grond een restaurant en brasserie.