Brandweermannen boos over pensioenregeling

Al weken strijden brandweermannen door het hele land voor nieuwe pensioenregelingen. Zo ook in Utrecht, daar houden de kazernes morgen een inloopdag om te laten zien hoe zwaar hun werk is.

De brandweermannen eisen een fatsoenlijker beleid. De pensioengrens voor brandweerlieden wordt steeds verder opgerekt. Nu dreigt die grens nog hoger te worden. Eerder afbouwen met een fatsoenlijk inkomen in ook niet mogelijk.

Het beroep van de brandweermannen valt officieel onder een bezwarende functie. "Veel mensen denken dat wij in fysieke termen een zwaar beroep hebben", vertelt brandweerman Michel Verbeek. "Dat is ook zo, maar mentaal maken wij ook heftige dingen mee. Als iemand onder de trein komt, staan wij er ook. Ook word je slaapritme vaak verstoord, daar moet je ook tegen kunnen."

Morgen organiseren de vier beroepsposten in Utrecht daarom een inloopmiddag met als slogan: 'Ons werk zwaar? Probeer 't maar!' De brandweerkazernes aan de Sartreweg, Helling, Belcampo en de Vlampijpstraat openen van 13.00 – 16.00 uur hun deuren. "Zo zien mensen wat ons werk precies inhoudt, maar het is natuurlijk ook heel leuk om mensen eens een kijkje achter de schermen te geven", zegt Michel. Zo is het mogelijk om morgen te leren blussen, een deur in te trappen of een kamer vol met rook door te lopen.

Lees meer op DUIC.nl.

Tip de redactie