Nieuwe bijzondere bierwinkel in De Gaard

"200 bieren, afwisseling en versheid", dat is in het kort volgens eigenaar Morris Schats de kracht van de nieuwe bierwinkel Mad About Malt in Voordorp.

De nieuwe pop-up winkel is niet de eerste Mad About Malt. In Rotterdam zit al langer een vestiging. De 28-jarige Morris, ook verbonden aan het Rotterdamse avontuur, is nu in Utrecht begonnen. "We hebben hier al veel mensen langs gehad. Deze zaak past goed bij Utrecht. Er zijn hier veel brouwerijen en de Utrechters zijn goed warm te maken voor bier."

Het meest speciale biertje in de zaak is volgens Morris de 'Yeti'. Het biertje is namelijk een zeldzame verschijning in Europa: "De smaak van dit biertje is top, maar misschien is nog wel specialer dat dit bier bijna nergens te krijgen is. Het bier komt uit Amerika en de Amerikanen exporteren bijna geen bier", zegt Morris. "Dit biertje was vier tot vijf jaar echt nergens te krijgen hier. Wij zijn een van weinigen die het nu wel kunnen verkopen."

Mad About Malt heeft rond de 200 soorten bier

Mad About Malt heeft altijd rond de 200 bieren voorradig. Uit alle uithoeken van de wereld worden verschillende bieren geïmporteerd om vervolgens een plek in de winkel te krijgen. "Het idee is dat hier proeverijen gaan plaatsvinden", vertelt Morris. "Binnenkort willen we ook dat brouwers hier komen om een soort mini-college komen geven over hun bieren." Om het proeven aangenaam te maken staan veel van de bieren te koelen in de winkel zelf.

Burenruzie?

Mad About Malt zit in winkelcentrum De Gaard, pal naast een vestiging van Gall&Gall. Dat gaat prima samen volgens Morris: "Wij hebben een heel ander assortiment dan de buren. We zitten elkaar niet in de weg." Ook de Gall&Gall heeft geen problemen met de komst van Mad About Malt. "Zij hebben bijna niets wat wij ook verkopen dus is de nieuwe winkel gewoon een echte aanvulling voor het winkelcentrum", zegt de winkeleigenaar van Gall&Gall.

Tip de redactie