Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.  

Rondleiding in Molen de Ster

Elke zaterdag kun je bij Molen de Ster uitleg krijgen over hoe de molen werkt. Er is een klein speeltuintje, er zijn wat beesten en sinds kort is er ook het fijne terras van het Molencafé.

Wanneer: zaterdag 30 juli, tussen 13.00 uur en 16.00 uur
Waar: Molen de Ster, Lombok
Meer info: website Molen de Ster

De Parade in Utrecht

De Parade is weer in Utrecht. Er zijn heel veel leuke theatervoorstellingen voor het gezin te zien. Zo kun je zondag naar de verhalenvertellers van The Young Ones. In Atelier Villa Lila kun je schilderen en knutselen. Bak zelf poffertjes in de poffertjeskraam of maak je eigen kostuum. En een tip: voor 16.00 uur betaal je geen entree.

Wanneer: 22 juli t/m 7 augustus
Waar: Moreelsepark, Utrecht
Meer info: website van de Parade

Vreeswijk vol Vaart

Van 29 t/m 31 juli zullen tweehonderd historische schepen voor een spektakel zorgen in Vreeswijk. De landelijke vereniging 'Het Historisch Bedrijfsvaartuig' houdt dan haar jaarlijkse erfgoedmanifestatie en dit keer zijn de schepen te gast in Vreeswijk.

Er zullen prachtig gerestaureerde en nog volledig varende en zeilende tjalken, klippers, aken, luxe motoren en andere voormalige bedrijfsvaartuigen de wateren in Vreeswijk vullen. Op zaterdag kunnen kinderen hun Ketelbinkie diploma halen en daarnaast is er een actief programma voor de zaterdag en zondag met leuke activiteiten voor de kinderen.

Wanneer: 29 t/m 31 juli
Waar: Vreeswijk
Meer info: website Vreeswijk vol Vaart

A Lazy Sunday Afternoon bij Castellum Hoge Woerd

Ook deze zondagmiddag kun je weer genieten van live-muziek op het buitenterrein van Castellum Hoge Woerd. Solisten, bandjes of zanggroepen, het is altijd weer een verrassing wat er op het podium staat. Neem een kleedje mee en geniet van de zomer en een lekker muziekje.

Wanneer: zondag 31 juli, vanaf 13.00 uur
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Kapitein Dirk neemt kinderen tussen de vijf en negen jaar mee op ontdekkingstocht op Fort bij Rijnauwen. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen de soldaten bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook de planten en dieren die nu op het fort leven komen aan bod, bezoeken ze een aantal ondergrondse gangen en ondergaan ze de Dapperheidstest. Kinderen kunnen alleen mee onder begeleiding van een ouder.

Wanneer: 31 juli, 13.00 uur
Waar: Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3-5, Bunnik.
Meer info: website Staatsbosbeheer​

Tip de redactie