Aanleg Uithoflijn mogelijk vertraagd

Nu de plannen voor het Noord- en Zuidgebouw van de gemeente in het stationsgebied zijn afgekeurd door de Raad van State, vreest de VVD ook voor een vertraging van de Uithoflijn.

De plannen voor de twee beeldbepalende gebouwen in het stationsgebied hebben deze week minstens een half jaar vertraging opgelopen door de uitspraak van de Raad van State.

Het Zuidgebouw moet boven op het nieuwe bus- en tramstation (het oude busstation Centrumzijde) komen te staan. De eindhalte van de Uithoflijn komt in dit nieuwe station, en moet dus onder het Zuidgebouw komen te liggen.

Wat de precieze gevolgen van de uitspraak van de Raad van State voor de Uithoflijn zullen zijn, is nog niet duidelijk. André van Schie van de VVD vreest voor eenzelfde vertraging van de Uithoflijn als voor het Noord- en Zuidgebouw.

"Ze gaan niet eerst de lijn aanleggen en dan het gebouw erboven bouwen. Dan zouden ze zowel de bussen als de trams moeten stilleggen", zei hij tegen het ADOp de planning staat dat de Uithoflijn in 2018 af moet zijn.

Tip de redactie