Oosterspoorbaanpark krijgt langzaam vorm

Utrecht is druk bezig de Oosterspoorbaan om te bouwen. De oude spoorlijn wordt langzaam getransformeerd tot een groen fiets- en wandelgebied.

Begin 2015 kocht de gemeente de Oosterspoorbaan, dat grofweg van het Spoorwegmuseum tot aan de Gansstraat loopt, over van ProRail. Samen met bewoners is er vervolgens gekeken naar een nieuwe bestemming. Eind 2015 was het definitieve ontwerp voor het Oosterspoorbaanpark rond. Het park wordt onder andere een nieuwe en belangrijke doorfietsroute in Utrecht oost.

Het park moet blijven refereren aan een spoorverleden. In de nieuwe inrichting worden daarom de oude spoorstaven gebruikt als herinnering aan het verleden. Verder blijven er nog een aantal spoorbogen overeind staan in het nieuwe park.

Vanaf juni is het grootste deel van het oude spoor tussen de Gansstraat en Abstederdijk verwijderd. Alleen de spoorstaven en spoorbogen zijn nog over.

Tot november is de gemeente nog druk met wandel- en fietspaden aan te leggen. Ook komt er nog een nieuwe groeninrichting in het gebied. In november hoopt Utrecht het fiets- en wandelgebied te kunnen openen.

Tip de redactie