Vrees voor te hoge huur Nieuwe Zandpad

De huur van een peeskamer op het Nieuwe Zandpad in Utrecht dreigt fors hoger te worden dan in de oude situatie, meldt de Volkskrant donderdag.

Volgens woordvoerder Bert van Veen, van de bouwer BeJa uit Hoogeveen, is het 'een vrij prijzig project' met meer dan 635 duizend euro per jaar afdracht aan de gemeente voor de grondpacht over een periode van 15 jaar. De bouw wordt geschat op vijf miljoen euro.

Een ruimte in de nieuwe prostitutiezone zal per halve dag 575 euro gaan kosten. Daar zitten kosten als beveiliging, schoonmaak, verzekering en administratie nog niet bij.

De sekswerkers moeten daarnaast ook een werkvergunning aanvragen die kan oplopen tot 375 euro. Daarmee worden de vrouwen ook gescreend om gedwongen prostitutie te voorkomen.

Marktconform

De gemeente Utrecht stelt in de krant dat de geboden prijs voor de grond zwaar moest meewegen om de geldende aanbestedingsregels.

Die grondprijs moet volgens de bouwer worden doorberekend in de huur van de exploitanten. De gemeente zegt voor een marktconforme huur te zorgen. Een te lage huur zou ook kunnen leiden tot 'het afvoerputje van Nederland'

Tip de redactie