Plannen Noord- en Zuidgebouw stationsgebied afgekeurd

De plannen voor het Noord- en Zuidgebouw van de gemeente in het stationsgebied zijn niet goedgekeurd door de Raad van State. De bouw van de twee beeldbepalende gebouwen loopt zo minstens een half jaar vertraging op.

De twee gebouwen staan gepland naast het Centraal Station, aan de binnenstad-zijde. Het Noordgebouw moet op de plek van het oude busstation aan de oostzijde van het station komen.

De ruimte boven het nieuwe bus- en tramstation (het oude busstation Centrumzijde) is bestemd voor het Zuidgebouw.

Bewoners van het appartementencomplex Gildeveste en Kleppière en Hoog Catharijne B.V. hebben nu geklaagd vanwege de parkeervoorzieningen. Volgens Hoog Catharijne voorzien de plannen van het Noord- En Zuidgebouw niet in een "adequate parkeervoorziening voor de parkeerbehoefte van het voorziene Noord- en Zuidgebouw". Zij vreest dat het plan zo zal leiden tot een "onaanvaardbare hoge parkeerdruk", vooral in haar parkeergarages.

Ook zijn de bewoners van het appartementencomplex Gildeveste niet blij met het hoogste punt van het Noordgebouw pal voor hun gebouw. De Raad van State heeft nu bepaald dat de gemeente beter moet beargumenteren waarom het Noordgebouw 41,5 meter hoog moet worden.

De gemeente heeft twintig weken van de Raad van State gekregen om hun plannen te verbeteren.

Het Noordgebouw

Het Noordgebouw
Tip de redactie