Het bleef even onduidelijk wat er nou precies zou komen op het braakliggende terrein bij het Paardenveld, maar het is nu duidelijk geworden. Er zal een pop-uprestaurant worden geopend aan de singel. 
 

Het restaurant gaat Roost aan de Singel heten. Het streven is om op 1 september open te gaan; mocht dat niet lukken, dan komt het restaurant in ieder geval volgend jaar.

Het idee komt uit de koker van Sidney Rubens, mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom VOER.

Het braakliggend terrein was eigenlijk bestemd voor bioscoop De Kade. Dat plan ging echter niet door. Eerder zei Rubens al dat een pop-up restaurant uitstekend paste op de plek door het tijdelijke karakter. Hij benadrukt dat er geen stadsstrand komt op die plek.

Bouwplannen

Tegen Entree Magazine zegt de ondernemer geïnspireerd te zijn door een Zuid Afrikaanse 'braai', een combinatie van een buitenkeuken en barbecue. Het streven is om op 1 september open te gaan. Door de bouwvak zou het niet meer lukken om eerder open te gaan. "Mocht dat niet lukken, dan wordt het waarschijnlijk pas volgend jaar", aldus Rubens.

De overeenkomst loopt tot 31 oktober 2017. Het seizoen loopt van 1 april tot 31 oktober. "Als het een klein beetje meezit met zaken zoals stroom en riolering, dan gaan we dit jaar nog bouwen."

Roost zal een terras met buitenkeuken krijgen en het gebouw bestaat uit een aaneenschakeling van zeecontainers. Het terrein heeft een oppervlakte van 288 m2 en kan plaats bieden aan ongeveer 150 gasten terecht.