Op bezoek bij bruidswinkel Covers Couture

De stad zit vol bijzondere winkels met een interessant verhaal. DUIC gaat op pad om deze verhalen op te sporen. Zita Eijzenbach ging deze week op bezoek bij Alexandra Covers van Covers Couture aan de Choorstraat 25-31.

In 1951 opende meneer Covers zijn eigen stoffenzaak aan de Choorstraat. Klanten gingen thuis zelf aan de slag met hun gekochte bundeltje stoffen. De tweede generatie Covers neemt avondkleding en bruidsjaponnen op in het assortiment van de winkel. Een succes dat ook de derde generatie Covers doorzet bij de overname in 1990.

Met Alexandra Covers (53) aan het roer is er bruidskleding en kleding voor de (schoon)moeder. "Mannen zie je hier weinig", lacht Alexandra. "Vaders en goede vrienden komen weleens mee, maar vaak zijn het toch alleen maar dames. Het is een hele happening voor de aanstaande bruid en haar meest dierbare vriendinnen, haar zus(sen) en haar moeder."

Afspraak

Alle bruiden to be worden op afspraak geholpen. Die worden vooraf ingepland, dus binnenlopen en zomaar wat passen is geen optie. Een bezoekje duurt al gauw 2,5 uur.

"Het is een van de mooiste dagen van je leven – als het al niet de mooiste is -, dus nemen we de tijd om de bruid te leren kennen. We beginnen met een gesprek: wie ben je, wat wil je uitstralen en hoe ziet jouw grote dag er uit? Waar je trouwt, in welk jaargetijde en met welke mensen om je heen is ook van belang".

Het draait dus allemaal om goed luisteren en kunnen filteren. "We willen zoveel mogelijk van je weten, want de jurk is een afspiegeling van alle antwoorden op die vragen samen. Als we jou niet kennen, kunnen we nooit de goede jurk voor je vinden."

Traantjes van geluk

Het Amerikaanse televisieprogramma Say Yes to the Dress is volgens Alexandra een goede afspiegeling van hoe het er bij Covers Couture aan toe gaat. Net zoals bij wedding stylist Randy in de zaak staan de dozen met tissues klaar.

"Als de jurk gevonden is, is het tijd voor champagne. Natuurlijk wordt er dan gehuild, maar het zijn tranen van geluk. Het is een emotionele gebeurtenis als je jouw jurk gevonden hebt. Het is niet zomaar een jurk; we verkopen emotie. En ja, dan pinken de stylisten zelf soms ook een traantje weg."

Alexandra is ervan overtuigd dat er voor iedere bruid to be een jurk te vinden is in haar winkel. Het merendeel van de zeshonderd jurken is wit, maar qua stijl en model is er van alles. Van klassieke sprookjesachtige hoepeljurken, tot statige haute couture en verleidelijk kant met diep decolleté.

"De eerste is voor een bruiloft in de kerk of in een kasteel met heel veel vrienden en familie. De laatste zou daar misstaan. Die past bij een zomerse bruiloft op het strand, omringd door een klein groepje intimi."

Lees meer over deze bruidswinkel op DUIC.nl

Tip de redactie