Op bezoek bij de Elvis Corner

Utrecht zit vol winkels met een interessant verhaal. Zita Eijzenbach van DUIC ging deze week op bezoek bij Johan van Wezel van Elvis Corner aan de Amsterdamsestraatweg 293.

Vingerhoedjes, theelepels, handdoeken, mokken, wijnglazen, posters, kalenders, mutsen, riemen en hier een daar een vergeten kerstbal. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het hier vinden. Onderzetters, aanstekers, asbakken, shirts en dan nog honderden verschillende cd’s, dvd’s, platen en boeken.

En alles is van Elvis. "Ja, je kan wel zeggen dat ik bijna alles heb. Soms zeg ik wel eens 'nee', maar dat is meer omdat ik het niet kan vinden. Vaak kom ik het dan een paar dagen later alsnog tegen", lacht Van Wezel.

De duizenden verschillende producten passen allang niet meer allemaal in de kasten. De wandelpaden worden steeds smaller door alle spullen op de grond.

Zinloos

Toch zou verhuizen naar een grotere winkel zinloos zijn. "Dan zou het binnen de kortste keren weer net zo vol staan. Dat zou niets uitmaken. Het heeft ook wel zijn charme", zegt Johan terwijl hij zich langs een stapel platen en een rij dozen met sleutelhangers wurmt. 

"Mensen willen hier ook rondsnuffelen en zoeken. Als ze dan iets moois vinden, is dat veel meer waard dan wanneer je het zo uit een schap pakt en na twee minuten weer buiten staat."

Elvis-pak

Wat Johan niet heeft, zijn de welbekende Elvis-broekpakken, maar dat is niet omdat hij er geen klanten voor heeft. "Ja, er komt weleens iemand voor zo’n pak voor op een seventies party", geeft Johan toe.

"Dan stuur ik ze door naar de feestwinkel. Van mij hoeft het niet; jezelf in zo’n pak hijsen en Elvis na doen. Daarentegen heb ik wel Elvis-onderbroeken en Elvis-lingeriesetjes verkocht. Dat liep nog best goed."

Tip de redactie