Het wordt tropisch warm in Utrecht. Dinsdag stijgt het kwik tot net onder de 30 graden, woensdag zal de temperatuur waarschijnlijk hoger liggen.

En nu de schoolvakanties begonnen zijn en een groot gedeelte van het bedrijfsleven het iets rustiger aandoet, is het een mooi moment om verkoeling te zoeken bij het water. Maar waar kan dat eigenlijk in Utrecht?

Natuurlijk kan je in de Oudegracht springen voor verkoeling, maar dat wordt niet aangeraden in verband met de waterkwaliteit. Ook de singels zijn geen officiële zwemplekken.

Bij de Munt zijn jaarlijks honderden zwemmers te vinden; dat is niet verboden, maar het is ook geen officieel zwemwater. Vorig jaar gold daar een negatief zwemadvies. Er werd echter weinig gehoor aan gegeven.

Getest

Ook in de rest van het Merwedekanaal zijn genoeg zwemmers te vinden. Bij de Veilinghaven kan men in het gras zitten en het water in springen.

Er zijn een paar officiële zwemwaterlocaties, goedgekeurd door de Provincie Utrecht, in de gemeente. Ook op Zwemwater.nl, een website van de overheid, staan de goedgekeurde buitenzwemplekken aangegeven. Bij deze locaties wordt het water regelmatig getest.

Kijk op DUIC.nl voor een overzicht.