Ruim baan voor fietsers op de Maliesingel

Fietsers op de Maliesingel kunnen op twee gloednieuwe rode fietsstroken een stuk prettiger langs het water fietsen. De Maliesingel en Tolsteegsingel worden opnieuw ingericht en het eerste gedeelte is klaar.

De herinrichting van de twee straten komt vooral ten goede van de fietsers. Zowel de doorstroming en veiligheid voor fietsers moest verbeterd worden. Niet alleen de fietspaden zijn flink verbreed; ook de voetpaden zijn op het nieuwe gedeelte overal minimaal twee meter breed.

De eerste fase van de volledige herinrichting is nu compleet en heeft betrekking op het gedeelte van de Maliebrug tot de Zonstraat. Het tweede gedeelte gaat nu aangepakt worden en loopt tot de Abstederbrug.

Uiteindelijk moet de weg tot de Krommerijnbrug aangepakt worden. De werkzaamheden duren nog tot 30 septermber.

Maximumsnelheid

De gemeente hoopt met de herinrichting ook automobilisten zover te krijgen om minder over de Maliesingel en Tolsteegsingel te rijden. De maximumsnelheid gaat bijvoorbeeld daarom omlaag naar 30 kilometer per uur.

Zo hoopt de gemeente dat het autoverkeer dat wil doorrijden, zich na de herinrichting minder snel op de singels zal begeven en eerder zal kiezen voor een route buiten het centrum.

De weg moet zo vooral een rol krijgen voor het autoverkeer van de directe omgeving en het aangrenzende deel van de binnenstad.

Tip de redactie