De Bierverteller opent bierwinkel in de Twijnstraat

De Biertverteller opent in de loop van deze zomer een nieuwe bierwinkel in de Twijnstraat. 

Voorheen gaf initiatiefnemer Tomas Schroën vooral proeverijen op locatie maar nu gaat hij ook bieren verkopen.

Als biersommelier draait het leven van Schroën al langer om bier. Hij geeft proeverijen en geeft advies aan ondernemers, maar hij wilde meer. 

"Al langer speelde ik met het idee dat de Bierverteller meer moest worden, en met alleen proeverijen is het lastig om uit te breiden."

De zoektocht van Schroën begon om te kijken wat hij nog meer kon doen. "Met het verdwijnen van Bert’s Bierhuis bedacht ik mij dat de Twijnstraat een bierwinkel verdient. Het begon als een grapje, maar ondertussen is dat het niet meer."

Spannend

Bier is hip tegenwoordig. "Het is zelfs mega hip, er is een wildgroei van initiatieven en dat maakt het ook spannend." 

Schroën wil niet alleen maar bier gaan verkopen. "Ik wil mensen graag vertellen over bier en als het ware een kenniscentrum worden."

"Ik ben echt fan van de Twijnstraat en ik vertel de mensen dan ook graag welk bier ze kunnen drinken bij het eten dat ze ergens anders in de straat kopen."

Samengaan

"De Twijnstraat zit vol met leuke winkeltjes als de Kazerij, Vlaamsch Broodhuys, Visjes, Da Portare Via; het zou toch mooi zijn als ik de mensen dan de bieren kan aanprijzen die met het eten van die zaken goed samengaan." 

"Zoals je in een goede wijnhandel te weten komt wat voor wijn je bij asperges moet drinken kan ik vertellen welk bier goed smaakt bij specifieke gerechten."

Favoriet

De vraag welk bier zijn favoriet is, is een moeilijke. "Ik probeer elke week zo’n tien nieuwe bieren en heb elke maand wel weer nieuwe favoriet. Wel ben ik een groot liefhebber van zure bieren, maar ook van stout."

Voor de geboren Limburger is het ook een spannende tijd. "Ik ben geen retailer of harde zakenman. Ik ben een bier-enthousiasteling en wil gewoon een gave winkel neerzetten en de biercultuur in Utrecht naar een hoger plan tillen."

Tip de redactie