Donderdag wordt Utrecht overspoeld met Pokémon Go’ers

De Pokémon Go-rage kan je niet zijn ontgaan de laatste week. Aanstaande donderdag komt er een hoogtepunt in de gekte als de 'Pokémon Battle Utrecht' van start gaat. De laatste dagen hebben al ruim 300 mensen zich aangemeld en het aantal blijft maar toenemen.

Er wordt nog gekeken of de battle alleen op de Neude gaat plaatsvinden of dat er vanwege de aanmeldingen uitgeweken moet worden naar meerdere plekken in de stad. Dat legt organisator Edith van Donkersgoed van TaskHero uit. De bedoeling van de battle is om zoveel mogelijk Pokémon te vangen.

"Van tevoren registreren we bij iedereen hoeveel Pokémon ze al hebben en aan het eind van het evenement doen we dit weer. Wie er dan de meeste gevangen heeft wint." De winnaars kunnen onder andere een vakantie naar Toscane en Rimini winnen.

TaskHero koppelt jonge, net afgestudeerde flexwerkers aan bedrijven. Deze bedrijven hebben verschillende prijzen aangeboden voor het evenement. De battle was een spontaan idee van Van Donkersgoed. "Een collega en ik gingen helemaal op in het spel. En na wat appen dachten we: 'Dit is toch veel leuker om met zijn allen te doen?'"

Tweede werkelijkheid

Spelers van het spel zien door de camera van hun telefoon een tweede werkelijkheid ontstaan waarin Pokémon overal verstopt zitten. "Je hebt echt om de 20 meter wel weer wat te doen. Het is echt heel gezellig, je leert allemaal nieuwe mensen kennen tijdens het spel. Iedereen wil van elkaar weten wat je aan het doen bent en in welk team je zit."

Voor donderdag wordt er gedacht om iedereen te verdelen over de drie teams die het spel rijk is en ze allemaal van een andere locatie te laten starten. "Het hangt af van hoe druk het wordt donderdag, maar het wordt hoe dan ook ontzettend leuk", besluit Van Donkersgoed.

Tip de redactie