Dit is er het weekend te doen in de stad

Voor je nodige portie fijne feelgood-hiphop zit je donderdagavond goed bij het concert van Jurassic 5 in TivoliVredenburg. Op het dakterras van CineMec worden elke avond openluchtfilms vertoond, met uitzicht op de skyline van Utrecht. 

Het Nederlands Strijkersgilde verzorgt weer concerten in de stad. En op zondag blaas je uit in Lepelenburg, want dan is er weer A Lazy Sunday Afternoon.

Rooftop Cinema

Op zwoele zomeravonden zit je natuurlijk het best op een plek met goed uitzicht over de stad en de ondergaande zon, met een drankje en een hapje binnen handbereik. Deze zomer kan dat op een wel heel fijne plek: bovenop CineMec. Op het dakterras zijn daar de hele zomer lang elke avond filmvertoningen in de openlucht. Met op de achtergrond de indrukwekkende Utrechtse skyline. Dit weekend staan de volgende films op het programma: op donderdag Into the Woods, op vrijdag Mad Max: Fury Road, op zaterdag The Martian en op zondag de klassieker Back to the Future.

Wanneer? Elke avond t/m zondag 30 september
Waar? CineMec Utrecht
Hoe duur? € 7,50

Zomergasten: Goede Vrijdag

Het is zomer, dus dat betekent slippers aan en van festival naar vakantie hoppen. Maar in EKKO zit je ook helemaal goed, want daar kun je deze zomer bijna elke vrijdagavond dansen. De avonden worden georganiseerd door Zomergasten. Deze vrijdag is het de beurt van Goede Vrijdag. Het brugwachtershuisje bij op Ledig Erf is al een tijdje niet meer, maar feestjes organiseren kunnen ze nog wel. Bereid je voor op een stevig staaltje glitterdisco.

Wanneer? Vrijdag 13 juli vanaf 23.00 uur
Waar? EKKO
Hoe duur? Voor 00.30 uur gratis, daarna € 2

Nederlands Strijkersgilde

Het Nederlands Strijkersgilde doet Utrecht aan dit weekend. Jaarlijks stelt dit veertigkoppige orkest een klassiek muziekprogramma samen en voert dit door heel Nederland uit. Deze vrijdagmiddag staan ze voor een gratis openluchtconcert eerst de tuin van de Utrechtse Antoniuskerk in Lombok en daarna ’s avonds in de Geertekerk. Dit jaar is het thema van de concertreeks ‘Verre streken: diaspora’. Niet verwonderlijk, in deze tijden waarin miljoenen mensen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Op het programma staat muziek uit verre streken en andere culturen.

Wanneer? Vrijdag 15 juli om 15.00 uur en om 20.15 uur
Waar? Middag Antoniuskerk, avond Geertekerk
Hoe duur? Middag gratis. Avond € 14 / student, CJP, -18 jr en 65+ € 10. Bestel je kaarten hier.

Gildewandeling: steegjes, hofjes, kameren, grachten met werven

Een wandeling door de monumentale binnenstad, langs mooie verscholen hofjes, tuinen, grachten en werven. Het Gilde Utrecht is een vrijwilligersorganisatie van vijfenveertigplussers waarin meer dan tweehonderd mensen hun ervaring – opgedaan in werk en hobby – belangeloos inzetten voor stadgenoten en andere belangstellenden. Onder leiding van een deskundige gildegids kun je deze vrijdag de binnenstad verkennen.

Wanneer? Vrijdag 15 juli om 10.30 uur en om 12.00 uur
Waar? Plaats van vertrek hoor je bij aanmelding
Hoe duur? € 6

A Lazy Sunday Afternoon (Lepelenburg)

Zomer betekent: ontspannen in het park! Bij de jaarlijks terugkerende minifestivals A Lazy Sunday Afternoon gaat dat het best. Op verschillende zondagen in de maanden juni, juli, augustus en september staat dit evenement in Utrechtse parken. Deze zondag is park Lepelenburg weer aan de beurt. Op het programma staat onder meer het muzikale duo Even Afgeleid (om 13.55 uur), de psychedelische blues(rock)band Jorn ten Ham (om 15.30 uur) en The Roseland Quartet (16.15 uur).

Wanneer? Zondag 17 juli
Waar? Park Lepelenburg
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

Tip de redactie