'Nieuwe' Hardebollenstraat houdt openingsfeest

Na drie jaar leegstand zitten er sinds een paar weken weer nieuwe huurders op de Hardebollenstraat. Veelal creatievelingen hebben hun intrek genomen in de voormalige peeskamers. En dat moet gevierd worden.

Eén van de huurders, de Utrechtse kledinglijn Utca's Finest, heeft daarom voor 28 juli een groot openingsfeest gepland. "Er komen sprekers, DJ’s en een reggeaband", vertelt Josje Snijders.

"De hele avond is eigenlijk één groot open huis en bijna alle huurders doen mee. Alleen twee of drie huurders niet, omdat ze er niet zijn op die dag."

Snijders was met haar bedrijf één van de eerste die drie weken geleden intrek nam in een oude sekswerkplek aan de Hardebollenstraat. En dat terwijl haar winkel midden in het centrum ligt. 

"Wij zitten in een straatje (Kintgenshaven, red.) dat niet heel bekend is in de stad. Onze winkel heeft daar geen etalage en ook geen kantoorruimte. Vooral naar dat laatste waren we al een tijd op zoek. Dus toen dit vrij kwam, hebben we geen moment getwijfeld."

Snijders is erg positief over de eerste ervaringen in de straat waar iedereen nieuw is. "Het is ontzettend leuk! Heel anders dan het straatje bij onze winkel. Hier mogen we niks verkopen, dus gebruiken we de ruimte ook als showroom. Mensen in de straat lopen hier af en toe naar binnen om te vragen wat we allemaal aan het doen zijn. En al die creatievelingen maken het heel bruisend", besluit ze.

Tip de redactie