Slapende inbreker bij Karel Doormanlaan aangehouden

Een man die zondagochtend probeerde in te breken in een schuur in Utrecht, is even later aangehouden. Hij lag te slapen in een portiek met de buit van een eerdere autodiefstal naast zich.

Rond 7.00 uur werd een bewoonster van de Huizingalaan wakker van gerommel. Ze keek uit het raam en zag een man die probeerde in te breken in een schuur. De vrouw belde direct de politie en gaf een uitgebreid signalement door.

Bij aankomst van de politie was de man er al vandoor. De agenten stelden een onderzoek in en zagen dat de man ook had gepoogd in te breken in een woning.

Portiek

Later op de ochtend, rond 9.00 uur, kwam er een melding binnen van een man die lag te slapen in een portiek aan de Karel Doornmanlaan. Agenten gingen op de melding af en zagen een man liggen die voldeed aan het signalement van de inbreker. Om hem heen lag een aantal spullen.

De man werd aangehouden op verdenking van inbraak. Er werd een onderzoek ingesteld naar de goederen die de man bij zich had. Een van de voorwerpen was afkomstig van een auto-inbraak op de Huizingalaan. De verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Tip de redactie