Veel prosecco, pizza’s zonder tomatensaus en geen cola. De Utrechtse Nachtegaalstraat krijgt met De Pizzabakkers een Italiaan die het net even anders gaat doen dan de traditionele pizzeria.

De Pizzabakkers is een succesvol horecaconcept dat komt overwaaien uit Amsterdam, waar het restaurant inmiddels op vier plekken gevestigd is.

Jean-Marc van der Stap en Daniel Herbschleb gaan na jaren in andere zaken van De Pizzabakkers te hebben gewerkt nu hun eigen vestiging opzetten in Utrecht.

"Er zijn mensen die soms wel drie keer in de week komen eten", zegt Van der Stap. En dat moet ook gaan gebeuren aan de Nachtegaalstraat. Op de plek waar tot voor kort lunchroom Enzo was gevestigd, opent in augustus de nieuwe pizzabakkerij.

Herbschleb: "De locatiekeuze kwam een beetje toevallig tot stand, maar volgens mij is een restaurant zoals wij dat gaan neerzetten precies wat deze buurt nog mist. Een plek waar je makkelijk naar binnen stapt om even snel wat te eten of om urenlang te tafelen."

Bianco

Op de kaart komen een paar klassiekers als Napolitana of Margerita, maar het zullen voornamelijk eigen pizzacreaties zijn die geserveerd gaan worden. De meeste mensen zullen wel even moeten wennen dat er ook een pizza zonder tomatensaus geserveerd gaan worden. De pizza bianca.

"In Nederland kennen we dit nog niet zo goed, maar in Italië is dit heel normaal", legt Van der Stap uit. "Tomaat is een heel overheersende smaak.

Daar nemen mensen juist pizza zonder tomatensaus zodat de rest van de smaken dan veel meer naar voren komen. Ook hebben we hier pizza’s met truffelroom in plaats van tomatensaus."

Buurtrestaurants

De Amsterdamse vestigingen zijn volgens de initiatiefnemers uitgegroeid tot buurtrestaurants. Mede door de dranken die geserveerd worden. Met de prosecco maken de mannen bijzondere cocktails, er is gin & tonic waarbij zowel de gin als de tonic Italiaans is en er is elk seizoen wisselend Italiaans speciaalbier. 

"We hebben hier soms gasten die enigszins vertwijfeld binnen komen lopen omdat het al de derde keer in een week tijd voor ze is. En dat is ook wat we hier willen bereiken. Een leuke plek voor de buurt waar mensen snel naar binnen lopen", besluit Van der Stap.