Gemeente wil pand Stadhuisbrug met Broese erin verkopen

Broese Boekverkopers en de gemeente Utrecht gaan samen om de tafel zitten om te kijken hoe de toekomst van de boekenwinkel eruit gaat zien. Op deze manier wil de gemeente het pand met de winkel als huurder erin van de hand doen. 

Het pand aan de Stadhuisbrug is van de gemeente en die willen het graag verkopen. Maar door een blunder met het huurcontract zit Broese er de komende negen jaar nog in voor een relatief goedkope huur.

Om de situatie nu alsnog op te lossen voeren de gemeente en de familie Van Doorn, de eigenaren van Broese Boekverkopers, gesprekken met elkaar. Er wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn van verkoop van het pand met daarin de winkel boekenwinkel op een andere plek gesitueerd.

De komende periode wordt in opdracht van de gemeente voor het gehele pand een schetsontwerp opgesteld met als doelstelling een win-win situatie te creëren. Broese verhuist dan naar maar minder dure meters binnen het pand en zou hiermee dan de gewenste grotere winkeloppervlakte krijgen.

Hiermee kan het pand voor de gemeente meer geld opleveren doordat er betere exploitatiemogelijkheden zijn. De koper van het pand, waar nu ook nog de bibliotheek in is gevestigd, moet dan wel het huurcontract van Broese respecteren.

Tip de redactie