Merwedekanaal krijgt nieuwe binnenhaven en woonwijk

Het Merwedekanaal in Utrecht krijgt een nieuwe haven met daaromheen 167 woningen en horeca.

Dat blijkt uit het bestemmingsplan dat het Utrechts college hiervoor heeft goedgekeurd en naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Inzage

De plannen lagen in juni en juli 2015 ter inzage. Hier zijn meer dan 400 zienswijzen voor ingediend. Het merendeel hiervan kwam van leden van roeiverenigingen. Zij trainen op het Merwedekanaal en willen niet dat de veiligheid tijdens trainingen in het geding komt.

De havenmonding wordt daarom anders ingericht om aanvaringen te voorkomen. Verdere gesprekken tussen de gemeente en de verenigingen volgen nog. De vaststelling door de gemeenteraad is naar verwachting in september 2016.

Horecagebouw

De ontwikkelaar wil meerdere woningblokken gaan bouwen, met een bouwhoogte variërend tussen de vier en twaalf lagen met een kap. Op het hoogste punt zal een van de blokken veertig meter hoog zijn. Om in de parkeerbehoefte te voorzien, worden er 128 parkeerplaatsen aangelegd. Het horecagebouw moet een oppervlakte krijgen van 250 vierkante meter.

Huizen

Er moeten verschillende typen huizen komen: woon-werk-units, startersappartementen, eenkamerflats, drie- en vierkamerappartementen, lofts, luxetorenappartementen, penthouseflats en luxehavenappartementen. In totaal moet er plek komen voor 350 bewoners.

Tip de redactie