Spanningen Sterrenwijk gaan verder dan ‘pesterijtje’ Marokkaanse vrouw

De vrouw bij wie vorige week haar huis werd beklad met racistische leuzen is bijna verhuisd. Na drie jaar lang gepest te zijn in de Utrechtse buurt Sterrenwijk, gaat ze nu ergens anders de draad weer oppakken.

PvdA-raadslid Bouchra Dibi diende hierover een motie in bij het Utrechtse college. Er is namelijk al eerder een gezin weggepest uit deze buurt.

Spanningen

In de aangenomen motie vraagt ze de burgemeester om uit te zoeken wat er allemaal mis gaat in de wijk. Ze constateert spanningen tussen bewoners waar bepaalde groepen in de wijk de dupe van zijn.

"Ik wil dat er uitgezocht gaat worden wat er mis gaat in de wijk", laat Dibi weten. "Er is ook al een ander gezin in de wijk weggepest. Er moet een oplossing komen. Er heerst veel frustratie bij de bewoners omdat zij zich in de steek voelen gelaten door de politiek."

Dibi is dan ook benieuwd naar het plan van aanpak waarmee het college gaat komen. "Deze oplopende spanningen kunnen alleen maar gaan escaleren."

Racistische leuzen

Vorige week kreeg een alleenstaande Marokkaanse vrouw in Sterrenwijk de schrik van haar leven toen er racistische leuzen op haar huis waren gekalkt. ‘Geen Buitenlanders’ stond er in grote letters op haar raam.

Afgelopen vrijdag heeft Dibi met de vrouw gesproken en begrepen dat ze na meerdere meldingen nu eindelijk met hulp van de politie naar een nieuw onderkomen kan verhuizen.

Dinsdagavond is er een gesprek geweest in het buurthuis bij Sterrenwijk over de kwestie.

Tip de redactie