Op een vandaag gepubliceerde lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) komt zorginstelling Careyn er niet goed vanaf. Sterker nog: de IGZ heeft laten weten grote zorgen te hebben over de patiëntveiligheid in sommige instellingen. 

Om welke instellingen dit precies gaat wil de inspectie niet kwijt. Dit betekent dat de IGZ de komende periode onaangekondigde inspectiebezoeken gaat afleggen en bestuursgesprekken gaat voeren. De inspectie heeft onder andere de locatie Tamarinde in Utrecht bezocht.

Careyn is één van de elf instellingen die zwaar onder de maat presteren. De Raad van Bestuur van Careyn laat weten dat bij hun aantreden in 2014 een organisatie in zwaar weer werd aangetroffen.

“Er is toen direct een omvangrijk veranderprogramma ontwikkeld en ingezet. Het programma is nog niet afgerond en ligt op koers. De organisatie is nu zo ingericht dat de zorg wordt verleend door teams die dichtbij de cliënt staan. Dit jaar wordt er 13,5 miljoen euro geïnvesteerd in deskundigheidsbevordering en scholing van zorgmedewerkers.”