De FIOD (de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) heeft maandag een voormalig manager Bouwzaken van het Prinses Maxima Centrum opgepakt. Hij wordt verdacht van niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift. Er is beslag gelegd op gelden op bankrekeningen, een huis en een auto, omdat "misdaad niet mag lonen", aldus het OM.

De man zou als manager Bouwzaken tussen 2005 en 2013 giften hebben ontvangen in ruil voor het gunnen van een opdracht aan een bouwbedrijf. Inmiddels is de verdachte werkzaam als bouwdirecteur bij het Prinses Maxima Centrum.

Hij ontving in zijn tijd bij het St. Antonius Ziekenhuis onder meer etentjes, kaartjes voor voetbalwedstrijden, contant geld en een verbouwing aan zijn privé-woning voor meer dan 100.000 euro. De giften zouden zijn afgedekt met valse facturen. Om hoeveel geld het in totaal gaat is onderwerp van onderzoek, maar het gaat vermoedelijk om meer dan 200.000 euro.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van meldingen door de FIU (Financial Intelligence Unit). Behalve de manager Bouwzaken, is ook een aannemer die de verbouwingen aan de woning van de manager deed, aangehouden.

De FIOD heeft daarnaast twee weken geleden een oud-directeur van het bouwbedrijf als verdachte verhoord. Hij is door het bouwbedrijf in 2013 ontslagen. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de fraude.