De gemeente en provincie Utrecht trekken gezamenlijk 430.000 euro uit om op Rotsoord en Heuveloord woningbouw te realiseren. Op de plek van de autospuiterij van garage Sham en de meubelspuiterij Pastoefabriek komen minimaal zo’n 200 woningen.

Het vervallen van de milieucirkels maakt de weg vrij om er te kunnen wonen. Sham beëindigt de bedrijfsvoering, ten gunste van zo’n 200 kleine woningen op het Viconaterrein. Ook wordt daar de monumentale Viconafabriek deels herbouwd.

Pastoe verhuist naar Houten, zodat de Hogeschool voor de Kunsten en creatieve bedrijven en horeca zich kunnen vestigen in het pand. Op termijn kan er ook woningbouw komen in het kleine gebied tussen Pastoe en Vicona.

De uitplaatsing van de twee bedrijven kost in totaal zo’n 430.000 euro. De provincie stelt een subsidie van 350.000 euro beschikbaar.Het resterende bedrag van 80.000 euro zal de gemeente bijdragen uit de Reserve Stedelijke herontwikkeling.

Dit komt bovenop de 800.000 euro die de gemeente al in Rotsoord heeft geïnvesteerd.

Hotspot

Rotsoord komt steeds meer uit de verf als creatieve en culturele hotspot. Zo is de watertoren gerestaureerd en biedt het ruimte aan een restaurant, café en creatieve werkruimten. Nieuwbouwproject de Trip is nog dit jaar klaar en zal voor 255 startersappartementen zorgen.

Ook zijn er plannen voor zo’n 230 studentenwoningen op Briljantlaan 9, met in de plint ruimte voor creatieve voorzieningen.

Vorige week werd al bekend gemaakt dat kringloopwinkel De Waard ook moet wijken voor een groot hotel. Het gebied moet een verlengd stukje binnenstad worden.