De Belgische pers heeft zich zeer negatief uitgelaten over de show van de Utrechtse band Kensington op Rock Werchter. 

"U vergelijkt het gemiddelde Kensington-nummer best met een voorverpakt plakje cheddarkaas: gehuld in plastic, onnatuurlijk glimmend, en een imitatie van het echte spul", aldus het weekblad HUMO

Vol goede moed ging Kensington naar het Belgische Rock Werchter. Dit jaarlijkse pop- en rockfestival trekt elk jaar tienduizenden mensen naar het dorpje Werchter. De bandleden laat op Twitter weten het erg naar hun zin te hebben gehad op het festival. De Belgische pers is echter minder lovend.

De Morgen schrijft over de band: "een Nederlands gitaarpopgroepje dat het niet zo heeft begrepen op de vooruitgang in de rock-'n-roll." De recensist gaat verder: "Kensingtons sound greep terug naar de jeugdhuizenrock die in de jaren negentig onze trommelvliezen pijnigde."

Meezingrefreintjes

Toch moet ook de schrijver van de ronduit negatieve recensie toegeven dat er enkele mensen aan het dansen waren: "maar dat waren Hollanders met teveel profileringsdrang." Kensington kreeg 1 ster van De Morgen.

Bij HUMO kreeg de band 1,5 ster. Ook deze recensie is niet positief. "Toen we even ons reukorgaan in Kensingtons muzikale keuken staken, werd dus al snel duidelijk dat er achter de artificiële meezingrefreintjes en andere kunstgrepen bitter weinig inhoud schuilde."

En ook hier gaat het verder: "Het amusement was hier en daar dus wel aanwezig, dat staat buiten kijf, maar amusement is er ook tijdens 'Temptation Island'."