Twee regionale circulaire marktinitiatieven hebben vanuit het Groen Gezond Slim (GGS) Fonds van Economic Board Utrecht (EBU) een aanvulling ontvangen op de financiering die zij succesvol via crowdfunding hebben opgehaald. Een daarvan is de Utrechtse startup BinBang.

In een circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Dat is volgens EBU noodzakelijk voor gezonde, leefbare steden en biedt tegelijkertijd grote kansen op economisch, sociaal en milieugebied.

De afvalbak van BinBang bestaat uit verschillende boxen, die er makkelijk uit te halen zijn als ze vol zijn. Het EBU ondersteunt de Utrechtse startup omdat de afvalbak zo functioneel is dat meer mensen afval gaan scheiden, en de circulaire economie ermee een stukje dichterbij komt.

"Omdat met de BinBang afval in iedere ruimte, ook in flats, makkelijk gescheiden kan worden ingezameld, wordt het op grote schaal mogelijk om hier nieuwe toepassingen voor te vinden. BinBang combineert design, gemak en duurzaam recyclen in één afvalbox."

Naast BinBang ontvangt ook Matras Recycling Europe B.V. uit Vianen een financiering van EBU.