Aanvullend politieonderzoek naar rellen rond Bekerfinale

De politie en het Openbaar Ministerie zijn nog steeds bezig met onderzoek naar de vechtpartijen tussen supportersgroepen van FC Utrecht en Feyenoord rondom de KNVB Bekerfinale in de Kuip. Er vonden toentertijd diverse vechtpartijen plaats in en rond het stadion.

Ruim 45.000 Feyenoord en FC Utrecht supporters waren zondagavond 24 april bij de KNVB Bekerfinale in de Kuip. Een klein deel daarvan zou zich ernstig hebben misdragen.

Bij de vechtpartijen waren niet alleen de fans betrokken, de politie laat weten dat het geweld zich ook richtte tegen agenten en stewards.

"Dat gebeurde bijvoorbeeld op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat, waarbij een vechtpartij ontstond tussen supporters. De politie greep in en een ME-bus werd bekogeld." 

Die dag raakten er drie agenten gewond. Er werden 59 personen aangehouden voor verschillende vergrijpen.

Afhandeling

De afgelopen weken heeft het onderzoek zich geconcentreerd op de afhandeling van die zaken. De politie laat weten dat er nu gezocht gaan worden naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden.

Daarom starten de politie en het OM met een aanvullend onderzoek naar de confrontaties rondom de wedstrijd.

"Zo was er een confrontatie met de ME bij de aankomst van de bussen met FC Utrecht supporters bij de Kuip, bestormden dezelfde supporters de stewards na afloop van de wedstrijd en was er wederom een confrontatie met de ME bij het skatepark."

Beelden

Rechercheurs bekijken de komende weken het aanwezige video- en fotomateriaal om verdachten van strafbare feiten te identificeren. Ook spreken zij met slachtoffers en getuigen.

Het politieteam vraagt mensen die zelf beelden hebben deze aan de politie te verstrekken.

Overigens kreeg de politie ook kritiek te verduren. DUIC-columnist Ben ten Boden vond dat de Mobiele Eenheid over de schreef was gegaan door ook mensen te slaan die niks met de rellen te maken hadden.

De supportersvereniging zei ook dat veel supporters van mening zijn dat het optreden van de politie bij de verloren wedstrijd buitenproportioneel was.

Tip de redactie