Mesthoop neergelegd voor stadskantoor

"Is dit kunst?", vroeg een voorbijganger zich af over de mest die neergelegd werd voor de deuren van het stadskantoor in Utrecht.

De mesthoop werd zoals aangekondigd geplaatst in het kader van een reeks kunstprojecten van Marcus Coates in het Utrechtse stationsgebied. De hele dag zal het stinkende goedje op het stadsplateau liggen.

Hoewel de berg mest eigenlijk vanochtend om 8.00 uur al gereed moest zijn waren medewerkers om 9.30 uur nog bezig om kliko’s vol met mest naar boven te tillen. Eenmaal boven werden de containers geleegd op een bouwzeil om de straat niet vies te maken.

De mesthoop verwijst volgens de kunstenaar naar het gegeven dat ringslangen vanaf deze periode hun eieren weer gaan leggen. Dat doen ze op warme broeierige plekken zoals mest- en composthopen. Mensen worden uitgenodigd om een wens op een papiertje te schrijven en dit achter te laten in de mesthoop.

Dertig

Het kunstwerk is onderdeel van het project Arrivals / Departures.. Tot 2017 zullen er dertig kunstuitingen uitgevoerd worden door Coates. Het is een initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied in samenwerking met de gemeente Utrecht

Aan het eind van de dag wordt de mest weggehaald en uitgereden over het land.

Tip de redactie