Designhotel met 160 kamers naast station Vaartsche Rijn

Er staat een volgende ontwikkeling gepland voor Rotsoord. Op de Helling tegenover station Vaartsche Rijn wordt de oude Boll-garage, waar nu kringloopwinkel De Waarde in zit, verbouwd tot een designhotel met 160 kamers. 

Daarvoor heeft het college van burgemeesters en wethouders een startdocument vastgesteld. Volgens het stadsbestuur draagt het initiatief bij om van het bedrijventerrein een verlengd stukje binnenstad te maken. Ook biedt de verbouwing kans om het contact met het water te verbeteren.

De gemeente wil dat er op de begane grond van het hotel een ontmoetingsruimte ontstaat met een woonkamerfunctie voor de buurt. Hier moeten ‘locals’ en toeristen elkaar kunnen inspireren, zo is het idee.

Het initiatief voor het hotel komt van Vastint, een internationale vastgoedorganisatie die valt onder de paraplu van IKEA. Vastint realiseert Moxy Hotels door heel Europa in samenwerking met Mariott.

Ontwikkeling

Zo zijn er al Moxy hotels geopend in Milaan en München en zijn er momenteel projecten in aanbouw in Berlijn, Frankfurt, Londen en Aberdeen.

De nieuwbouw op deze plek gaat vier tot zes etages hoog worden. Volgens de planning kan eind 2017 gestart worden met de bouw van het hotel.

Er is veel ontwikkeling de komende jaren op Rotsoord. Nu de watertoren is verbouwd tot een restaurant, café en studio’s wordt het grote nieuwbouwproject de Trip na deze zomer afgerond.

Ook de oude Pastoe-fabriek krijgt de komende tijd een nieuwe bestemming evenals de oude glashandel Spliet en de Waal, hier komen studentenwoningen in.

Tip de redactie