PvdA kritisch over komst sportschool Oog in Al

De veelbesproken komst van een 24-uurs fitnessschool in de Utrechtse wijk Oog in Al kan op weinig sympathiek rekenen van de PvdA. 

Naar aanleiding van een meer dan duizend keer ondertekende petitie tegen de komst, heeft de fractie kritische vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders. 

De komst van sportschool Anytime fitness in de Händelstraat kan op weinig draagvlak rekenen in de buurt en de manier waarop het bestemmingsplan tot stand komt evenmin. Het college is momenteel bezig met een ontheffingsprocedure om een vergunning mogelijk te maken voor de sportschool.

In de Händelstraat in de wijk Oog in Al is een klein buurtwinkelcentrum. Bewoners zijn bang dat de sportschool ervoor gaat zorgen dat hun avond- en nachtrust onder de komst van de sportschool zal lijden, er allerlei vormen van overlast zullen ontstaan en het aantal verkeersbewegingen zal toenemen.

Raadslid Bülent Isik van de PvdA wil nu weten van het college waarom het bestemmingsplanproces in de huidige vorm heeft plaatsgevonden en in welke mate er is gesproken met de buurt.

Tip de redactie