Voor het stadskantoor bij de Jaarbeurs in Utrecht zal woensdagochtend om 08.00 uur een grote mesthoop verrijzen. De composthoop wordt geplaatst in het kader van een reeks kunstprojecten van Marcus Coates in het stationsgebied.

Aan het eind van de dag moet de kunst weer zijn opgeruimd.

Voor het natuurproject Arrivals / Departures organiseert de Britse kunstenaar Coates de komende tijd verschillende kunstprojecten in het stationsgebied. Zo is er sinds kort een bord waarop een dagelijkse gebeurtenis uit de natuur wordt weergegeven. Zo’n dertig gebeurtenissen worden tot en met mei 2017 uitgevoerd door Coates.

De mesthoop staat daar woensdag omdat het de dag is waarop ringslangen hun eieren weer gaan leggen. Dat doen ze op warme broeierige plekken zoals mest- en composthopen. Verwijzend naar deze gebeurtenis plaatst Coates die dag een mesthoop op het plein voor het stadskantoor.

Wens

Iedereen wordt uitgenodigd een wens op een papiertje te schrijven en deze achter te laten in de mesthoop.

Aan het eind van de dag wordt de mest weer weggehaald en uitgereden over het land, waar de wensen het voedsel vormen voor gewassen die mensen vervolgens weer eten. "Zo komen de wensen uiteindelijk in ons allen terecht", luidt het idee achter de kunstperformance.