Tijdens de brand van zondagavond in De Meern is niet bij iedereen de NL-Alert binnengekomen. Dat concludeert D66 na meerdere meldingen. De partij wil dat de gemeente dit gaat controleren. 

"Ons bereikte berichten dat niet alle waarschuwings- en informatiesystemen naar behoren hebben gefunctioneerd", zegt D66-raadslid Arjan Kleuver. "En als onze informatie correct is, vinden wij dat zeer zorgwekkend. Informatie- en waarschuwingssystemen bij calamiteiten dienen feilloos te functioneren."

Ook het feit dat de gemeentelijke website die voor informatievoorziening had moeten zorgen lag plat tijdens de brand.

De fractie wil nu van het college van burgemeesters en wethouders weten of hun bevindingen kloppen, hoe dit kan en hoe dit zo snel mogelijk opgelost gaat worden.

Blanke pagina

De gemeente laat alvast weten dat de site niet plat lag, maar dat de informatievoorziening op de homepage van Utrecht.nl stond. Dit bericht bevatte echter een link die naar een blanke pagina doorverwees. "De mensen die het eerste half uur op de titel van het bericht klikten kregen een witte pagina", laat de gemeentelijke woordvoering weten.

"Na een half uur is er een nieuwsbericht met dezelfde inhoud als op home aangemaakt. De instructies zijn inmiddels aangepast om de witte pagina te voorkomen. De website is geen moment uit de lucht geweest."