Proef met ondergrondse containers in Griftpark om afvalbergen tegen te gaan

In het Griftpark en in Park Transwijk begint op woensdag 29 juni een proef met ondergrondse vuilcontainers. Met de proef wil de gemeente kijken of op deze manier de enorme afvalhopen die ontstaan na een drukke dag in het park verholpen kunnen worden. Dat heeft wethouder Kees Geldof aan DUIC laten weten.

Het is een bekend beeld bij veel gebruikers van de Utrechtse parken: de zon schijnt de hele dag, honderden mensen lopen het park in en rond een uur of zes zijn alle afvalbakken overvol en wordt de rest van de troep op het gras gegooid.

De ondergrondse containers moeten hier een eind aan gaan maken. Op drukke dagen komen er drie- tot vierduizend mensen in het Griftpark. Om al dat afval, wat deze mensen samen met de bezoekers van het Wilhelminapark en de Voorveldse Polder produceren, af te voeren zijn soms drie vuilniswagens nodig.

De bedoeling is om in zoveel mogelijk parken de containers te realiseren. Maar niet in elk park lijkt het plan realistisch te zijn, aangezien er ook rekening moet worden gehouden met monumentenzorg en bewonersstichtingen.

Toiletten

Ook de toiletvoorzieningen in parken moet de komende jaren beter worden. Nu worden er vaak nog Dixies geplaatst, maar in de toekomst moet hier iets structureler voor komen. Een voorziening die ook makkelijk toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking.

Tip de redactie