Assistent-trainer Sjors Ultee stapt op bij FC Utrecht. Ultee en de club hebben besloten niet langer met elkaar door te gaan. 

Ultee heeft lang getwijfeld over het verlengen van zijn contract maar heeft besloten om op zijn gevoel af te gaan: "Ik heb lang getwijfeld, want ik ben al eerder met de club in gesprek geweest over mijn contract. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging. Dat is beter voor mezelf en voor de club."

Algemeen Directeur Wilco van Schaik is niet verrast over de uitkomst van de onderhandelingen: "Ultee heeft als trainer een lange staat van dienst bij ons. We wisten dat hij een vervolgstap wilde maken. We hebben in overleg besloten dat het beter is dan uit elkaar te gaan."

Toptrainer

Eind april hield DUIC een uitgebreid interview met toenmalig FC Utrecht-speler Ruud Boymans en vroegen wat hij vond van Ultee. Dat bleek niet mis. "Op de training neemt hij een deel van de tactische en een groot deel van de technische training voor zijn rekening. Die jongen heeft zoveel verstand van voetbal. Jean Paul de Jong en Ten Hag hebben meer aanzien voor de achterban maar ze doen het echt met zijn drieën. Nu je het me zo vraagt: er schuilt denk ik echt een toekomstig toptrainer in die jongen."