Er zijn afgelopen nacht drie jongens aangehouden voor het bekogelen van een bus aan de Tigrisdreef in Overvecht. Het was niet de eerste keer de afgelopen weken dat een bus werd bekogeld. 

In de afgelopen weken zijn meerdere bussen bekogeld. Politie, gemeente en busmaatschappij U-OV hebben in goed overleg gezamenlijk maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en de daders hiervan op te sporen.

Eén van de maatregelen leidde woensdagavond tot een gewenst resultaat. Agenten die in de directe omgeving van de route van buslijn 9 ingezet waren, hoorden rond 00.50 uur een knal toen een ruit van een rijdende bus werd ingegooid op de Tigrisdreef. De bus werd direct gestopt en de agenten zagen drie jongens wegrennen richting de Lahoredreef. Na een achtervolging konden de drie aangehouden worden op de Bostondreef.

De drie, twee jongens van 17 jaar oud en één van 18 jaar oud, allen uit Utrecht, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Onderzocht wordt ook of zij betrokken zijn bij eerdere incidenten.