Een kleine duizend kinderen hebben vandaag in TivoliVredenburg erop los gezongen. Onder begeleiding van het Radio Filharmonisch Orkest hebben de kinderen het participatieconcert 'Angsthazen' en 'Durfals' ten gehore gebracht in de Grote Zaal.

Het is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland in samenwerking met het project Eigen-Wijs kinderen. Kinderen vanuit twaalf azc's deden vanmiddag mee.

Het concert is bedoeld voor de kinderen om de ellende die ze de laatste tijd hebben ervaren even te vergeten. De laatste weken is er al flink geoefend in de verschillende azc's.

"Onbezorgd zingen is voor veel kinderen van vluchtelingen niet weggelegd", vertelt Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland. "Ze krijgen al jong te maken met oorlog, geweld, onderdrukking en doodsangst. De zorgen van hun ouders, de jarenlange onzekerheid, het gemis van familie en het verblijf in een asielzoekerscentrum kunnen ze tijdens de muzieklessen even achter zich laten."

Workshops

TivoliVredenburg heeft ook een aanvullend programma voor de kinderen georganiseerd. Voor en na het concert gaan de kinderen in muzikale workshops aan de slag met zang, dans en instrumenten, verspreid door het hele gebouw om de dag nog specialer te maken.