Peeskamers op Hardebollenstraat in trek

De kamertjes op de Hardebollenstraat, die tot twee jaar geleden in gebruik waren als peeskamers, worden tijdelijk antikraak verhuurd. Ad Hoc, een bedrijf dat leegstaand vastgoed beheert, heeft negen kamers in beheer en verhuurt ze voor 150 euro per maand. De kamers blijken populair te zijn.

“Afgelopen week waren er meerdere bezichtigingen”, vertelt Igor Dop van Ad Hoc. “We verhuren de kamers aan creatievelingen. Ze zijn niet bedoeld om in te wonen, maar kunnen bijvoorbeeld als atelier worden gebruikt.” Hoeveel ruimtes er precies op dit moment zijn verhuurd, weet hij niet. De verhuur gaat echter wel razendsnel.

“Het is goed voor het straatbeeld en de buurt”, vindt hij. Dat kan Jolanda Breman van Sus Goudsmeden beamen. Sinds een jaar huurt zij een pand in de Hardebollenstraat. “We zijn er superblij mee. Dit straatje heeft veel potentie, dat hebben wij altijd gezien. Ik ben blij dat er nu leven in de straat komt.”

Exposeren

Lisa Eksteen is één van de nieuwe huurders. Ze studeerde vorig jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten en huurt sinds een jaar met vier anderen een ruimte in Zuilen. “Dat is ver van de stad. We waren al een tijdje op zoek naar een grotere ruimte dichterbij de het centrum.”

Toen er een mailtje van Ad Hoc voorbij kwam met dit aanbod, zijn ze meteen gaan kijken. “Het ging heel snel. We moesten gelijk beslissen en kregen nog dezelfde dag de sleutel. Het is een beladen plek, maar we vinden het tof dat we hier kunnen gaan exposeren.”

Atelier 14, zoals het collectief heet, is blij met de nieuwe expositieruimte. “Dit is echt een kans voor net afgestudeerden. De galeries staan nou niet voor je klaar.”

Tip de redactie