Vijftien maanden cel voor verkrachtingszaak uit 1998

Een 53-jarige man die heeft bekend in 1998 iemand te hebben verkracht krijgt vijftien maanden gevangenisstraf. Dat heeft de rechter vandaag geoordeeld. 

De man volgde het slachtoffer ’s nachts naar huis. Bij de voordeur greep hij haar armen vast. Toen het slachtoffer zich moest omdraaien zag zij dat de man een bivakmuts droeg en zijn geslachtsdeel al uit zijn broek had gehaald.

De man dwong het slachtoffer vervolgens tot seksuele handelingen. Uit DNA-materiaal blijkt dat de verdachte de persoon is geweest die het slachtoffer heeft verkracht.

De man moet naast de gevangenisstraf 6.000 euro immateriële schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De schade voor het inkomensverlies kan het slachtoffer via de burgerlijke rechter vorderen.

Tijdsverloop

De rechtbank straft iets lager dan de door de officier van justitie geëiste achttien maanden gevangenisstraf. Bij het opleggen van de straf is onder andere rekening gehouden met het lange tijdsverloop tussen de DNA match en de behandeling van de zaak en de hoogte van de straf die in 1998 zou zijn opgelegd.

Tip de redactie