CDA wil af van grote fietsenstallingen

Het CDA pleit vrijdag voor meer fietsparkeerplaatsen in de binnenstad, in de vorm van fietsklemmen, -beugels en nietjes. Volgens de partij zijn de fietsenstallingen, waar de gemeente momenteel op inzet, duur en inefficiënt.

"Utrecht wordt steeds voller", zegt CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren. "Dat geeft een grote druk op onze openbare ruimte, dus daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Door voldoende klemmen en fietsenrekken neer te zetten zorgen we ervoor dat fietsen netjes gestald worden en de ruimte efficiënt gebruikt wordt."

De partij wil een koerswijziging in het gemeentelijk beleid. Dat is er nu op gericht zoveel mogelijk fietsen in fietsenstallingen te stallen. Volgens het CDA is de ruimte om stallingen in de binnenstad bij te bouwen beperkt, en zou daarom ingezet moeten worden op stallingen in de openbare ruimte.

De dure stallingen die nu in de binnenstad worden gerealiseerd zijn volgens de partij onwenselijk en er moet mee gestopt worden. Met het geld dat daarmee beschikbaar komt, kan worden ingezet voor slimmere oplossingen.

Zadelstraat

Als voorbeeld geeft de partij de fietsenstallingen op de Zadelstraat: "Daarvoor betaalt de gemeente bijvoorbeeld 7 euro per bezoeker. Er zijn musea die het voor een stuk minder subsidie doen. Dit is pure verspilling van belastinggeld", aldus Van Waveren.

Tip de redactie