Brommerbios op Berlijnplein trapt af

De Brommerbios zal vrijdag het Berlijnplein overnemen. Vanaf een omgebouwde brommerbak uit de jaren zeventig zullen op het plein bij Leidsche Rijn Centrum korte films van Utrechtse makers vertoond worden.

De Brommerbios is een Utrechts initiatief en een van de winnaars van de prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’. "Op vrijdag 17 juni vanaf 19.00 uur parkeren we de Brommerbios onder de perronkappen op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Verwacht een avond vol korte films van opkomend talent. Dit keer helemaal Utrechts", laat de organisatie weten.

Ook zal de foodtruck Henk de Burgertank aanwezig zijn. De initiatiefnemers laten weten dat er geen drank wordt verkocht: "Dat mag iedereen zelf meenemen. Net zoals een fijne stoel, een kussen of kleedje."

Het Berlijnplein is een nieuw plein in Leidsche Rijn en de Brommerbios is de eerste activiteit die daar georganiseerd wordt. De overkapping van het plein is de oorspronkelijke negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van perron 9 op Utrecht Centraal.

Perronkappen

De perronkappen zijn in plaats van achter elkaar tegen elkaar aan gezet zodat een vierkante hal ontstaat van 30 bij 35 meter. Perron 9 is daarmee geen opstapplek meer voor treinreizigers maar een plek voor bijvoorbeeld een markthal of voor openlucht muziek- en theatervoorstellingen.

Na de zomer zal de gemeente een programmeur aanstellen die het cultureel programma van 2017 en 2018 gaat samenstellen. Tot die tijd zullen er ook al verschillende activiteiten plaatsvinden.

Tip de redactie