Bibliotheek ontslaat zes medewerkers

De bibliotheek Utrecht heeft een aangekondigde reorganisatie uitgesteld tot 1 september. Wel kregen zes medewerkers donderdag al te horen dat zij afscheid moeten nemen van hun baan.

De reorganisatie is volgens directeur van Vlimmeren nodig om te kunnen voldoen aan de nieuwe rollen en taken die de gemeente Utrecht van de bibliotheek verwacht.

Ton van Vlimmeren zegt de ontslagen te betreuren: "Het ontslag van deze collega’s is uiterst pijnlijk en raakt hen en onze andere medewerkers diep."

"We hebben ons tot het uiterste ingespannen om het aantal zo veel mogelijk te beperken. Voor de collega’s die lang in onzekerheid hebben verkeerd ben ik blij dat er nu duidelijkheid is."

Vrijwilligers

Aanvankelijk wilde de bibliotheek vijftien personeelsleden ontslaan en vrijwilligers inzetten, maar dat werd door de uitspraak van de rechter voorkomen nadat de FNV een kort geding had aangespannen. Tegen die uitspraak gaat de bibliotheek in hoger beroep.

Woensdag deed SP-raadslid Hilde Koelmans in een open brief uitleg over de stand van zaken rond de reorganisatie van de bibliotheek.

Tip de redactie