Voormalige peeskamers Hardebollenstraat te huur

De oude ‘hoerenbootjes’ op het Zandpad staan in de verkoop en de peeskamers van de Hardebollen staan te huur. De voormalige sekswerkplekken van Utrecht zoeken nieuwe bewoners.

Er is de laatste jaren veel gebeurd op prostitutiegebied in Utrecht. Zowel op het Zandpad als op de Hardebollenstraat is prostitutie niet meer toegestaan.

Dat betekent dat er nieuwe invullingen gevonden moeten worden voor de boten en de peeskamers.

De boten op het Zandpad worden te koop aangeboden via Marktplaats en kosten 10.000 euro per stuk. De woonboten zijn gebouwd in de jaren 70 en zijn ongeveer 15 bij 5 meter groot.

Losse units

De circa 75 vierkante meter is ingedeeld in losse units met ieder hun eigen keuken, toilet, douche en airco.

Dat betekent echter niet dat je ook mag wonen op het Zandpad. Dan heb je namelijk eerst nog een ligplaatsvergunning van ongeveer 510 euro per jaar aftikken.

En omdat de woonboten op de huidige plek weg moeten en de wachtlijst voor woonbootvergunningen al jaren vol zit, moet je waarschijnlijk buiten de gemeentegrenzen zoeken naar een ligplaats.

Hardebollenstraat

De kamertjes op de Hardebollenstraat, die tot twee jaar geleden in gebruik waren als peeskamers, gaan antikraak verhuurd worden. Ad Hoc, een bedrijf dat leegstaand vastgoed beheert, gaat de ruimtes voor 150 euro per maand verhuren.

Ad Hoc wil de panden verhuren aan creatievelingen, kunstenaars en ondernemers. Vandaag (donderdag) is de eerste bezichtigingen en kunnen mogelijke nieuwe bewoners de panden bekijken.

Tip de redactie