Restaurant Syr opent 25 juni in Utrecht

Na maanden van plannen maken gaat het eind deze maand gebeuren voor de initiatiefnemers van Syr. Op 25 juni gaat het restaurant op de Lange Nieuwstraat in aanwezigheid van wethouder Kreijkamp open. 

In totaal zijn meer dan 70 mensen nauw betrokken bij de realisatie van het Syrisch restaurant waar onder andere vluchtelingen met een verblijfstatus hun eerste stappen kunnen zetten op de arbeidsmarkt. Achter Syr zit het team van de drie succesvolle biologische restaurants Gys, waarvan onlangs de nieuwste vestiging opende in Rotterdam.

Het restaurant creëert niet alleen werkplekken voor vluchtelingen ook gaat de volledige winst van de onderneming ten goede komen aan een nog grotere groep vluchtelingen en naar het startende ondernemerstraject van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, een traject waarbij verblijfsgerechtigde vluchtelingen binnen één jaar worden klaargestoomd om een eigen onderneming in Nederland te starten.

Syrische keuken met Hollandse twist

Op de kaart staat onder andere Tabouleh met rabarber, doperwtenfalafel en mosselen met kurkumasaus. Een Syrische keuken dus met een Hollandse twist. De gerechten zijn gemaakt om met elkaar te delen en worden bereid met zo veel mogelijk lokale, duurzame en biologische producten.

Tip de redactie